П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦ в Запоріжжі Лука виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію І

    Російська православна церква та її філія в України вичерпують власну винахідливість у пошуку способу помсти Вселенському патріарху. Проте, іноді духовенству моспатріархату все ж вдається здивувати світову цивілізовану спільноту. Цього разу єрарх РПЦ в Запоріжжі, відомий своїми зв’язками з прихильниками сепаратизму, Лука (Коваленко) виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію І, назвавши його “богохульником і єретиком”.
    Про це на своїй сторінці у Facebook пише богослов Ілля Бей.
    “А у Луки… осіннє загострення… Він забажав анафемствувати Вселенського патріарха і всіх що з ним є”, – написав богослов. Він зацитував слова анафеми від Коваленка й іронічно припустив, що потрібно готуватись Олександрійському, Афінському та Кіпрському предстоятелям.
    Лука (Коваленко) також відомий тим, що в 2008 році, займаючи Конотопську кафедру, прорік анафему на клірика іншої єпархії – настоятеля Сумського кафедрального собору.
    Він же раніше порівнював майданівців із гонителями християн, а себе із апостолом і погрожував “Всеправославним апокаліпсисом” в разі визнання ПЦУ помісними церквами.
    Окрім цього, клірик РПЦвУ не полишає спроб канонізувати хірурга Миколу Пирогова, а у його єпархії на Запоріжжі мав з’явитися “козачий патруль” прихильників РПЦвУ, які допомагали терористам “ДНР/ЛНР”.

    Найсвіжіше

    Популярне