Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ заборонила своєму єпископу служити літургії і закрила в монастирі

    У РПЦ нові звільнення і свого роду «ув’язнення». Не вщух ще скандал із схимонахом Сєргієм (Романовим), як вже тепер єпископу заборонили служити Літургії. 8 грудня на засіданні Синоду РПЦ було вирішено позбавити права носіння архієрейського облачення Череповецькому єпископу РПЦ Флавіану (Митрофанову).

    «Постановили заборонити Преосвященного єпископа Флавіана (Митрофанова) в священнослужінні без права носіння панагії, архієрейських одягу і мантії, а також використання будь-яких інших знаків архієрейського достоїнства, аж до винесення Вищим загальноцерковним Судом визначення по його справі», – йдеться на офіційному сайті РПЦ.

    Крім того Синод РПЦ вирішив позбавити свободи вільно пересуватись єпископу Флавіану.

    «Закликати єпископа Флавіана до суворого додержання визначення Священного Синоду від 25 серпня 2020 року про перебування в Павло-Обнорському монастирі з можливістю залишати його виключно у випадках крайньої потреби, за письмового благословення Преосвященного Вологодського».

    Раніше Митрофанов був звільнений від управління єпархією і відправлений на спокій в монастир.

    Нагадаємо в березні 2020 року у Санкт-Петербурзі в єпископа Російської православної церкви Флавіана, співробітники УФСБ знайшли вдома нарколабораторію, а також готову наркотичну продукцію.  Зазначено, що в приміщенні також проживав 22-річний друг єпископа Каїн Монтанеллі. У владики було вилучено закордонний паспорт, щоб перешкодити можливій втечі за кордон.

    В рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великих розмірах, силовики з ФСБ і наркоконтролю провели обшук у пітерській квартирі єпископа російської церкви і виявили наркотики і засоби для її виробництва.

    За рішенням російської прокуратури також обшукали єпархіальне управління в Череповцях, де, кажуть, знайшли багато непристойностей.

    Раніше Духовний Фронт України писав, що такі вибіркові чистки, є лицемірством, адже у самій РПЦ є люди із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

    Цікавим видається той факт, що російська цензура припинила приховувати факти далеко не християнського способу життя окремих кліриків РПЦ і засоби масової інформації на повну смакують скандалами і фактами епічних провалів РПЦ.

    Ймовірно, у такий спосіб Кремль натякає єрархам РПЦ, що їх очікує у випадку непокори або провалу завдань, для яких влада РФ утримує та годує величезний апарат сучасного російського православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне