Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей РПЦ, якого підозрюють у торгівлі наркотиками, втік з Росії

    Єпископ Російської православної церкви Флавіан (Мітрофанов) терміново виїхав з Росії до Великобританії, де заявив про переслідування з боку Федеральної служби безпеки РФ. Про це пише “Фонтанка” з посиланням на радіо “Свобода”.

    Нагадаємо, у березні 2020 року у Санкт-Петербурзі в єпископа РПЦ Флавіана співробітники УФСБ знайшли вдома нарколабораторію, а також готову наркотичну продукцію. В приміщенні також проживав 22-річний друг єпископа Каїн Монтанеллі. У владики було вилучено закордонний паспорт, щоб перешкодити можливій втечі за кордон.

    А вже 8 грудня 2020 року на засіданні Синоду РПЦ було вирішено заборонити преосвященного єпископа Флавіана (Митрофанова) в священнослужінні без права носіння панагії, архієрейських одягу і мантії, а також використання будь-яких інших знаків архієрейського достоїнства.

    Вже перебуваючи у Великобританії, владика розповів, що 2 грудня в його помешканні оперативна група ФСБ РФ провели обшук, вилучили особисті документи, кредитні картки та мобільні телефони, але затримувати не стали. Через деякий час, Флавіан (Митрофанов) вилетів до Об’єднаного Королівства, імовірно, використавши документи громадянина Британії.

    Єпископ РПЦ зазначив, що офіцери ФСБ вимагали від нього визнати провину у торгівлі наркотичними засобами, а також, схиляли до негласного співробітництва. Відтак, йому не лишалось нічого іншого, як втекти до туманного Альбіону рятуючись від переслідування російської спецслужби.

    Найсвіжіше

    Популярне