Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Готові до громадянської війни», – митрополит Сербської церкви прокоментував події в Чорногорії

    Митрополит Сербської православної церкви Амфілохій заявив, що рішення про надання Томосу Православній Церкві України «було згубним для Константинопольського патріархату»
    Про це пише «Балканський оглядач» у Facebook з посиланнням на «Глас Српске». Нещодавно єпископ РПЦвУ приїхав у Чорногорію підтримати античорногорські мітинги. Там були помічені Сербські прапори.
    «Така позиція щодо Української церкви шкодить і Константинополю, і єдності православ’я», – вважає митрополит СПЦ.
    Відповідаючи на питання, чи можуть бути в подальшому конфлікти через закон, митрополит Сербської церкви розповів, що найактивніші противники закону готові до громадянської війни.
    Зауважимо, що на території Чорногорії проходили мітинги Сербів під керівництвом ГРУ Російської федерації. Таким чином РФ підтримує чужу для країни Чорногорія церкву – Сербську. Прагнення чорногорців мати власну церкву в Москві пояснили «агресивним націоналізмом».
    Варто зазначити, що 27 грудня 2019 року чорногорський парламент затвердив закон «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад».
    Раніше президент Чорногорії Джуканович звинуватив Сербську православну церкву у підтримці ідеї Великої Сербії, тобто сепаратизмі. Сербський сепаратизм в Чорногорії підтримала Російська церква, а також очільник РПЦвУ Онуфрій та патріарх РПЦ Кіріл, а Президент Сербії Вучич забажав захищати сербів в Чорногорії.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне