Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    У РФ лікарів закликали забезпечити священиків засобами захисту

    Глава комітету Держдуми Російської Федерації з питань релігійних та громадських об’єднань Сєргєй Гаврілов попросив захистити священиків, як і «лікарів, правоохоронців».
    «Прохання до органів охорони здоров’я допомогти московським кліру, який проходить зараз важкі випробування. Особливо священикам літнього віку, забезпечити їх засобами захисту та дезінфекції, яких зараз не вистачає в храмах», – сказав Гаврілов у коментарі Інтерфаксу.
    Водночас ЗМІ повідомляють, що медики із різних регіонів Росії скаржаться на відсутність засобів захисту від коронавірусу.
    Станом на 6 квітня, у трьох православних священиків Москви виявлений COVID-19. Також протоієрей РПЦ Ткачов і митрополит МП Іларіон (Алфєєв) розійшлись думками через Великдень. Ткачов навіть висміяв коронавірус і засоби захисту проти вірусу.
    Нагадаємо, митрополит Московського Патріархату Павло (Лебідь) перебуває у важкому стані через коронавірус. Територію Києво-Печерської Лаври закрили на карантин. Всередині монастиря зафіксовано спалах вірусної інфекції – близько 10 насельників перебувають у лазареті обителі, ще кілька на режимі самоізоляції. 
    Раніше намісник Лаври РПЦвУ Павло (Лебідь) закликав ігнорувати карантин. «Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного», – закликав він. У 2013 році він був ініціатором виселення інфекційної лікарні.

    Найсвіжіше

    Популярне