Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Навіщо горять «храми» РПЦвУ в Одесі

    Не встигли проросійські ЗМІ заговорити про «гоніння» РПЦвУ в Україні, як відразу зайнявся один з сараїв Московського патріархату в Одесі.
    Цієї ночі в Одесі підпалили Свято-Успенський патріарший чоловічий монастир Московського патріархату. Згоріло господарське приміщення площею 480 квадратних метрів, а свідки заявили про те, що якийсь зловмисник кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і ВАЗ-2107.
    Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму блозі.
    Власне, так і хочеться вигукнути, свавілля і цілковитий бєспрєдєл! Але щось в цій історії зупиняє робити такі поспішні заяви. І цим «щось» цілком може бути той гнильний душок, що нарочито видає в події сплановану провокацію. Провокацію організовану самою ж РПЦвУ. Але про все по порядку.
    Справа в тому, що пожежа, що почалася в ніч з 23 на 24 квітня, і погашена до 4 ранку, в першу чергу висвітлювався не яким-небудь одеським ЗМІ, а «Одеською єпархією»! Причому, змонтований і завантажений відеоролик на YouTube-каналі «Одеської єпархії» був завантажений 23 квітня, в самий розпал згарища! Хоча, справедливості заради, варто відзначити, що монахи вели навіть онлайн-трансляцію пожежі, а в єпархії є власна прес-служба, оснащена за останнім словом техніки.

    Ось буквально так собі і уявляю, як за вікном монастиря палає пожежа, а старанний чернець сидить і монтує відео, відзняте тремтячими руками похапцем …
    Але якщо звернути увагу на відео, то воно в кращих традиціях голлівудських блокбастерів знімалося і від першої особи на пожежній машині, і в самому горнилі пожарища … І все це було оперативно змонтоване і опубліковане. Правда, оновлене вже 24 квітня. Мабуть самі ж зніяковіли настільки викриваючому оперативному завантаженню.

    А вже з ранку у ще задимлених останків сараю свій репортаж знімав проросійський телеканал «НАШ».
    Але ці дивні речі з оперативністю роботи знімальної групи і монтажерів чоловічого монастиря, залишимо на потім. У даному випадку все ж цікавіше копнути детальніше, що ж згоріло і головне – навіщо?
    Коли ми читаємо, що згоріло приміщення площею 1500 квадратних метрів, у нас перед очима постає воістину якась об’ємна будівля. Насправді ж згоріло підсобне приміщення, аля сарай, а не церковна лавка або, боронь боже, одна з будівель храмового комплексу. Тобто, грубо кажучи, те, що не шкода.
    Але, найцікавіше, що даний сарай загорівся після того, як в російських і проросійських ЗМІ став масштабно розкручуватися наратив про «гоніння» РПЦвУ в Україні. Відразу після того як РПЦвУ успішно здійснила терористичний акт із зараженням тисяч українців на Вербну неділю та Великдень, вона відразу натягнула маску «гнаної», а новинні стрічки заповнилися статтями аля «Передвеликодня атака на Церкву: причини і наслідки» або «Шарій викрив «5 канал» в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі».
    Підводячи підсумок, скажу, що монахи РПЦвУ реалізуючи поставлені завдання Данилова монастиря, що ну зовсім себе не викривають. Не встигли афілійовані Росією інформаційні ресурси заговорити про «гоніння» РПЦвУ, як відразу в Одесі зайнявся сарай. І змонтоване в режимі нон-стоп відео тут як тут. І все так вчасно і одночасно, що від разючої на відстань гарматного пострілу постановки аж спирає подих.
    З іншого боку, вся та маса, яка живе в реаліях абсурдизму і парадоксів, яка всупереч карантину відсвяткувала Великдень з священиками, повірить в гоніння і внесе свій вклад в розвиток і цієї пропагандистської лінії терористичної і деструктивної організації – РПЦвУ. Можна навіть не сумніватися.

    Найсвіжіше

    Популярне