Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Краще б Гундяєв так завзято допомагав своїм»: У РФ розгорівся скандал через погоджену Кірілом і Путіним гуманітарку

    Закордонні гуманітарні акції Росії останнім часом викликають тільки негатив всередині самої РФ на тлі різкого зростання захворюваності серед росіян і гострої нестачі тих самих медикаментів і засобів захисту в російських регіонах.
    Серед останніх таких скандалів – критика гуманітарної допомоги для регіону Апулії від РПЦ. 25 квітня ЗМІ опублікували заяву Московського патріарха Кіріла про те, що РПЦ надала гуманітарну допомогу регіону Апулія в Італії. Допомогу, як зазначається, затвердив і президент РФ Владімір Путін. РПЦ поставило різні медичні матеріали, включаючи засоби індивідуального захисту, передає 5 канал з посиланням на Disclose.tv.

    Тим часом, протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв, який 29 квітня був заборонений в священнослужінні указом патріарха Кіріла, зазначив: «піар-ефект всередині Росії вийшов настільки поганим, що патріархія змушена виправдовуватися».
    Видання зазначає, що постачанням допомоги в Італію займався Абдалла Шатила – швейцарський бізнесмен ліванського походження, і допомога йшла не з території Росії, а з території Швейцарії.
    «І при цьому, за інформацією того ж Андрєя Кураєва, сама допомога була не російського, а китайського походження: «на коробках напис «Зроблено в Китаї для Швейцарії». 300 000 хірургічних масок, 30 000 медичних халатів», – йдеться в матеріалі.

    Як зазначають користувачі в соціальних мережах: «краще б патріарх Кіріл так завзято допомагав росіянам, а не просив уряд скасувати комунальні платежі для парафій РПЦ».
    Станом на 4 травня, в Росії зафіксовано вже 145,268 випадків інфікування коронавірусом. Тільки за минулу добу зафіксували понад 10 тис. хворих. Кількість летальних випадків – 1,356. Тих, хто одужав, 18,095.

    Найсвіжіше

    Популярне