Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Духовенство храму РПЦ поскаржилося на людей, що несуть квіти в пам'ять загиблих білорусів

    Керівництво храму святих Косьми і Даміана на вулиці Маросейці (РПЦ МП), розташованого прямо навпроти посольства Республіки Білорусь в Москві, звернулося в поліцію зі скаргою на активістів, які збираються біля посольства, повідомляє 13 серпня Credo.press.
    Оскільки співробітники поліції не підпускають до будівлі посольства громадян, охочих покласти квіти в пам’ять про загиблих під час громадянського протистояння в Білорусі, стихійний меморіал виник біля огорожі храму. Хоча поліція періодично розганяє тих, хто збирається там, але квіти і плакати поки залишаються на місці.
    За словами кліриків храму РПЦ, ті, що приходять до меморіалу «заважають прихожанам, вживаючи ненормативну лексику і спиртне».
    Увечері 12 серпня московська поліція виставила оточення біля паркану церкви Косьми і Даміана. Крім того, поліція викликала співробітників ДБУ “Житловик” для збирання квітів, плакатів і свічок на місці стихійного меморіалу. За даними поліції, було затримано не менше п’яти громадян.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію для Білоруської Церкви. В той час як Російська церква в Білорусі закликала утриматись від «барикад і мітингів».  Очільник білоруської філії РПЦ «сердечно привітав» Лукашенка з перемогою на виборах.

    Найсвіжіше

    Популярне