П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій поскаржився на «дії Константинопольського Патріарха щодо України»

    Очільник РПЦвУ Онуфрій поскаржився на «дії Константинопольського Патріарха щодо України». Про це він заявив у зверненні до учасників конференції з нагоди 30-тої річниці «дарування Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ», йдеться на сайті РПЦвУ, передає Релігійна правда. 
    Онуфрія (Березовського) зачепило надання автокефалії ПЦУ.
    За його словами, «церковний конфлікт в Україні став однією з центральних проблем усього Світового Православ’я». І поскаржився на «дії Константинопольського Патріарха щодо України».
    Він описав «здобутки РПЦвУ за 30 років», однак, як звично, поскаржився на «гоніння»: мовляв, Церква зіткнулася «з численними силовими захопленнями храмів та з відверто дискримінаційною політикою державної влади».
    Онуфрій вважає, що на РПЦвУ «покладено величезну відповідальність» і від вірності московському патріархату «залежить майбутнє Православ’я в Україні».
    Служитель РПЦ жодним словом не обмовився про те, хто саме добився надання грамоти в 1990 році для так званої «УПЦ МП» й не згадав про колаборантські діяння своїх священників, особливо в Криму й на Сході України.
    Нагадаємо, у Одесі очільник РПЦвУ Онуфрій освятив елітну школу екс-регіонала Ківалова.

    Найсвіжіше

    Популярне