П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпрський: Рішення Синоду обов’язкові для всіх і я не дозволю їм уникнути його

    Предстоятель Кіпрської Церкви Архієпископ Кіпрський Хризостом висловив суворі попередження дисидентам, які голосували в меншості на Синоді проти визнання Православної Церкви України.

    «Відповідно до Статутної хартії Кіпрської церкви, рішення Священного Синоду про Українську автокефалію є обов’язковим для всіх єрархів Кіпрської православної церкви», про це предстоятель Кіпрської православної Церкви архієпископ Хризостом сказав на телеканалі RIK, у програмі “Виклики”, 26 листопада, передає romalewfronimati.blogspot.com.

    «У Церкві Кіпру немає розколу. Ніякої кризи. Ця позиція свавілля зникне. Я не дозволю їм уникнути цього рішення. Через 10 днів Собор збирається затвердити бюджет Церкви. Я – головуючий на Синоді, а митрополит Кіккський (Никифор, – ред.)- заступник голови. Ми там зустрінемось. У вівторок ми проведемо дискусію щодо коронавірусу», – сказав Архієпископ, цитує orthodoxtimes.com.
    Після того як більшість Синоду проголосувала за визнання ПЦУ Митрополит Кіккський Никифор сказав, що ухвалене рішення Синоду КПЦ не є обов’язковим для виконання, бо це «питання віри».

    Архієпископ Хризостом попередив, що той, хто не згадує і не співслужить зі своїм Предстоятелем, знаходиться поза межами Церкви і може бути покараний навіть виверженням із священного сану.

    «Легенда каже, що вони не будуть співслужити зі мною. Всі ми кілька разів на рік святкуємо Божественну Літургію під час урочистостей. Якщо я запрошу їх (проросійських єрархів) співслужити зі мною Божественну Літургію, вони не можуть відмовитись це зробити. Коли я їх запрошую, вони не можуть прийти, лише якщо вони захворіють», – сказав предстоятель Кіпрської православної Церкви, додавши якщо вони вирішать не брати участь, тоді є покарання. «Покарання передбачали від догани до виверження із сану. Ми не можемо робити те, що хочемо, в рамках Кіпрської Церкви », – підкреслив він.

    За його словами, реакції проросійських єрархів мають егоїстичні мотиви, але також деякі інші причини.

    Раніше Архієпископ Хризостом заявляв, що проросійські єрархи вчинили «парасинагогу» і за це їх треба позбавити сану.

    Найсвіжіше

    Популярне