Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Чи можете подивитись в очі родичам вбитих на Сході українців, – Архімандрит Вселенського патріархату відповів Паканичу

    Архімандрит Вселенського патріархату Романос Анастасіадіс відповів на закиди єрарха Російської церкви в Україні митрополита Антонія (Паканича).
    «Чи можете ви заглянути в очі родичам українських патріотів, убитих проросійськими сепаратистами на сході України?», — написав архімандрит Романос трьома мовами під дописом Паканича, у якому останній обурюється майбутнім візитом Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну.

    скріншот із мережі

    Митрополит Антоній запропонував Патріарху Варфоломію поїхати в села і «прямо подивитися в очі віруючим», яких, за словами єрарха РПЦвУ, «жорстоко побили під час захоплення храму в селі Катеринівка Тернопільській області». На це представник Вселенського Патріархату запитав: «Чи може сам Антоній (Паканич) подивитися в очі родичам вбитих у російсько-українській війні, адже саме Російська церква в Україні сприяє і благословляє сепаратистські рухи, окупаційні війська».
    Наприклад, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій називає війну «конфліктом» і закликає не вважати за ворогів Л/ДНР і пробачити їх. Також у Московській церкві біля ікон стоять патрони, в той час, як її філія в Україні, голосом того ж самого Антонія (Паканича), розказує про «миротворчість».
    У РПЦвУ служать єпископами відверті українофоби, які благословляли військових Л/ДНР. Один із таких єпископ Каліник. Інший цікавий персонаж це Митрофан (Нікітін), який заявляв, що «З тієї сторони не хочуть війни». Проте за них в РПЦвУ воліють не згадувати, й пропонують Вселенському Патріарху прийти і подивитись на крокодилячі сльози задурених вірян московської церкви в Україні, яке не хочуть вірити і бачити факти антиукраїнської діяльності служителів церкви, до якої вони себе відносять і яку вони захищають.

    Найсвіжіше

    Популярне