П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «А тепер білетів не буде. Вхід буде безплатний», – у Росії зраділи перетворенню Софії на мечеть

    Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що відносини Москви та Анкари не погіршаться через перетворення Святої Софії в мечеть. «Більше того, я можу скажу вам, квитки у святу Софію були досить дорогі. А тепер білетів не буде, а вхід буде безкоштовним. В цьому плані наші (російські, – ред.) туристи виграють».
    Дмітрій Пєсков висловив переконання, що прийняте турецькою стороною рішення не зашкодить відносинам Москви та Анкари, оскільки офіційна лінія, прийнята Росією, полягає в тому, що (зміна статусу Святої Софії) – це внутрішня справа Туреччини.
    «У нас є позиція нашого уряду, що це внутрішня справа Туреччини. Це перше. Друге – ми сподіваємось, що при будь-якому рішенні наші турецькі партнери врахують статус Святої Софії як об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та те, що собор є священним для багатьох православних християн, православних у всьому світі. Що означає, що вони враховують той факт, що собор священний? Це означає, що християни, наші туристи повинні мати можливість його відвідувати. Давайте так по-житейському…. Ми отримали пояснення, що все буде збережено найкращим чином, і всі охочі зможуть відвідати святу Софію. На додаток, я вам скажу, що на святу Софію були досить дорогі білети. А зараз плати не буде. Вхід буде безкоштовним. В цьому плані наші (російські, – ред.) туристи виграють. При цьому, звичайно, ми, як православні, поважаємо позицію нашого Патріарха. Ми знаємо позицію нашого Патріарха. Це відрізняється від позиції уряду», – сказав Пєсков.
    Як повідомляє orthodoxtimes.com, ця новина стала «холодним душем» для грецької позиції та чітким сигналом.

    Що відомо про святу Софію?

    Раніше ми писали яка позиція Вселенського патріарха щодо Святої Софії.

    Найсвіжіше

    Популярне