П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На мусульманській молитві мозаїки Діви Марії у Святій Софії приховали білими шторами

    Губернатор Стамбулу Алі Єрлікая заявив, що Софія готова до мусульманської молитви – Православні ікони Ісуса Христа та Богородиці місцева влада вирішила закрити білими простирадлами.
    Участь в офіційному відкритті Святої Софії як мечеті візьме президент Реджеп Ердоган та лідер націоналістів Девлет Бахчелі, прем’єр-міністри та політики. До участі були запрошені багато лідерів із закордонних країн, зокрема президент Азербайджану та емір Катару.
    Мозаїки Богородиці та Архангела Гавриїла відповідно 6,5 та 7,5 метрів будуть сховані та закриті завісами, повідомляє Orthodoxtimes.com. Одна з вимог ісламу – відсутність людських образів в місцях поклоніння.
    Килими, які будуть використовуватися в святій Софії, виробляються в західній провінції Манісу, в одному з найкращих в країні майстерень. Зроблені на 100% з місцевої вовни, зелені килими зображують османські традиції.
    Очікується, що храм вмістить від 1000 до 1500 людей. Молитву промовитиме Алі Ербаш. Люди мають дотримуватися запобіжних заходів щодо коронавірусу, з обов’язковим використанням масок, дезінфікуючих засобів та розподілу індивідуальних килимків.
    На пресконференції, що відбулася на місці, губернатор Константинопольської провінції заявив, що «всі з нетерпінням чекають відвідування молитов». Він підкреслив, що для паломників буде п’ять різних відкритих просторів, щоб уникнути переповнення людей. Простори для вірних почали відкриватися сьогодні о 10:00 за місцевим та грецьким часом. Деякі дороги та лінії метро закрили до молитви та під час неї.
    Раніше ми писали як Росія намагається використати ситуацію з Софією, щоб показати свою першість і відбілити себе.

    Що відомо про святу Софію?

    Раніше ми писали яка позиція Вселенського патріарха щодо Святої Софії.

    Найсвіжіше

    Популярне