П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Чорногорії пройшла «хресна хода» із фаєрами і сербськими прапорами замість ікон

    У Чорногорії відбувся античорногорський мітинг проти закону про свободу віросповідання і політики чільного президента Чорногорії Міло Джукановича. Ресурси РПЦвУ назвали дану ходу -«хресною ходою», хоча на відео не видно жодної ікони, а лише запалені фаєри і сербський прапор.
    Відповідне відео опублікував телеграм-канал «Новости из Сербии».
    Зазначається, що дійство, яке більше було схоже на мітинг футбольних фанатів, пройшло у місті Будві 15 серпня. Люди на своїх плавзасобах вирушили зі Старого міста до острова Святого Стефана, де після прибуття учасники запалили фаєри і скандували: «Не віддамо святині!». Також учасники даної акції кричали, що президент Чорногорії Міло Джуканович – злодій.
    Це вже не вперше, коли на так званих «хресних ходах» лунають політичні лозунги і прапори Сербії. У таких акціях, брали участі служителі Російської православної церкви в Україні, зокрема її очільник Онуфрій.
    З цього можна зробити висновок, що пропагандистські проросійські ресурси в черговий раз хочуть назвати чорне – білим, а біле – чорним. Антиурядові мітинги у Чорногорії вони називають “хресними ходами”, хоча учасники вигукували політичні гасла, та носили прапори сусідньої країни. В той час як протистояння в Білорусі – російські ресурси назвали гріховними і неугодними Богу. Білоруська філія РПЦ навіть закликала утриматись від «барикад і мітингів» та не піддаватись на провокації, а очільник білоруської філії РПЦ «сердечно привітав» Лукашенка з перемогою на виборах
    Білоруський народ Білоруський екзархат Московського патріархату не спішить підтримувати, за винятком єдиного єпископа Артемія, котрий назвав владу Лукашенка – сатанинським необільшовизмом. Російська церква виступає із абсолютно протилежними заявами, щодо подій у Чорногорії. Там ніхто не виступає із заявами про припинення мітингів, протистоять й інших акцій. Натомість служитель РПЦ Іларіон (Алфеєв), який відповідає за міжцерковні зв’язки і є фактично церковним міністром закордонних справ РПЦ заявляє наступне: «Я хотів би попередити владу Чорногорії, що не можна йти проти власного народу — він цього не пробачить».
    Як ми бачимо, у Чорногорії йти проти власного народу можна, а в Білорусі – ні. Синод РПЦ “не благословляє”.Раніше ми вже писали про біополярку від РПЦТакож це стосується і служіння РПЦвУ в Криму, яка там освячує зброю Росії, а в Україні «моляться за мир».

    Найсвіжіше

    Популярне