П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У головному храмі ЗС РФ помолились за здоров'я російських «миротворців» у Сирії, які вбили тисячі дітей

    30 вересня 2020 року у головному храмі Збройних сил Російської Федерації пройшли богослужіння, присвячені п’ятій річниці введення «російських військ у Сирійську Арабську Республіку».

    Молебень за здоров’я російських воїнів і заупокійну літію за загиблими військовослужбовців звершив клірик собору протоієрей Алєксандр Солдатенков, повідомляє офіційний сайт РПЦ. 

    У богослужіннях взяли участь заступник головнокомандувача Військово-космічних сил РФ по військово-політичній роботі генерал-майор Алєксандр Максимцев та військовослужбовці Повітряно-космічних сил.

    На офіційному Сайті РПЦ зазначається, що за п’ять років бойових дій сирійські урядові війська за підтримки Військово-космічних сил РФ «звільнили більшу частину території країни». Також московська патріархія звітує, про понад 44 тис. бойових вильотів і знищення понад 121 тис. об’єктів терористів, але замовчує про вбитих російською армією тисячі мирних жителів та сирійських дітей.

    Варто зазначити, що Башар Асад ініціює на російські гроші будівництво копії собору Святої Софії в зруйнованій війною Сирії.

    Але чи справді все так гладко у діях ЗС РФ у Сирії і чи можуть вони називатись «миротворцями»?


    В неділю 29 листопада 2015 року літаки Су-34 російських повітряно-космічних сил завдали бомбового удару по ринку в місті Аріха та деяких об’єктах на його околицях. Загинуло від 30 до понад 40 цивільних громадян
    У 2016 році патріарх РПЦ заявив: «Те, що сьогодні відбувається в далекій, здавалося б, Сирії, яка насправді далекою зовсім не є, це в буквальному сенсі наш сусід, — це і є захист Вітчизни». Кіріл також назвав антиурядові повстання та боротьбу курдського народу за незалежність «тероризм» який у випадку перемоги в Сирії, може «звичайно затьмарити життя нашого народу, принести нещастя і лиха […] Тому ця війна оборонна — не стільки навіть війна, скільки точковий вплив. Але, проте, це участь наших людей у військових діях, і поки ця війна має оборонний характер, вона є справедливою», — упевнений він.
    У 2017 році 4 і 6 квітня були здійснені хімічні атаки військами президента Сирії Башара Асада, в результаті чого загинуло близько 100 осіб, серед яких майже 30 дітей, стали шоком для світової спільноти.
    За підтримки російських «миротворців» і їх «точкового оборонного і справедливого впливу» станом на березень 2018 р. у Сирії відомо про смерть 353 900 осіб, включно з 106 000 цивільних. Такі дані наводить Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR) – організація, що базується у Великій Британії, але має широку мережу спостерігачів на місцях. До цього числа не входять 56 900 осіб, які зникли безвісти та, за припущенням правоохоронців, також загинули. Представники SOHR також висловлюють здогадку, що близько 100000 смертей не задокументовані.
    До кінця 2018 року Airwars, який відслідковує повідомлення про жертви всіх авіаударів, зафіксував 2730–3866 смертей цивільного населення в Сирії в приблизно 39 000 російських обстрілів, у тому числі 690–844 дітей та 2017 названих жертв, хоча Росія офіційно не підтвердила жодну з них.  Росія заявила, що станом на кінець 2018 року здійснила 39 000 бойових вильотів (не авіаударів).  Щорічна сума за 2018 рік, згідно з даними Airwars, становила 730 обстрілів, в результаті яких загинуло 2169 мирних жителів.
    У звіті Airwars за 2019 рік зафіксовано 710 випадків російських жертв у Сирії, що на 3% менше, ніж у 2018 році, внаслідок чого загинуло від 1099 до 1745 мирних жителів. 81% випадків було в Ідлібі, 13% в Хамі та 5% в Алеппо. Обстріли в основному відбулися під час наступу на Ідліб у травні-вересні, а найгіршим випадком стали обстріли 22 липня в Мааррат-ель-Нуман, в результаті яких загинуло до 42 мирних жителів. Дослідження New York Times підтвердило провину Росії в цьому. Слідство також детально описало напади Росії на школу мученика Акрама Алі Ібрагіма Аль-Ахмада в Калаат аль-Мадік 28 квітня 2019 р.
    27 лютого 2020 року російськими військами було завдано авіаудару по турецьким військам у Сирії. Загинуло 33 турецькі військовослужбовці і 39 були поранені. “Ударів завдавали навіть по військових машинах швидкої допомоги”, – сказав міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.
    У звіті Ради ООН з прав людини за 2020 рік вперше безпосередньо покладена відповідальність на ВПС Росії за напади на цивільні об’єкти. В ООН назвали це “військовим злочином”, зокрема з посиланням на великі факти про вибухи притулку для біженців у Хаасі та на ринку в Маарат аль-Нуман влітку 2019 р.
    На початку 2020 року РПЦ заявила, що збирається в Сирії відкрити Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війниЯк ми бачимо, у РПЦ спочатку агітують і підтримують військове вторгнення в чужу країну, а потім заявляють про готовність будувати там будинки для дітей постраждалих від війни. Це велике лицемірство, коли у розбомбленій Росією Сирії РПЦ відкриє центр допомоги дітям постраждалим від війни. Духовний Фронт України порівняв такі дії зі зборами в Аммані.
    Раніше ми повідомляли, про зв’язок патріарха РПЦ Кіріла і звірств ПВК «Вагнера» у Сирії. Також у РПЦ розповіли як лікують сирійських дітей, постраждалих від війни, яку веде Росія.
    Варто зазначити що найманців ЧВК «Вагнера» зобразили на фресках Головного храму Збройних сил Російської Федерації, як борців з міжнародним тероризмом в Сирії. На їх честь у Росії навіть звели храм. Ми також писали про зв’язок ПВК Вагнера і РПЦ. РПЦ  називають російською приватною військовою компанією в рясах.

    Фото: pobeda.ru/

    Фото: pobeda.ru/ 30 вересня 2020

    Фрески ГХ ЗС РФ

    Результат пошуку зображень за запитом
    Діти постраждалі від війни в Сирії

    Сирія. Хімічна атака
    Діти постраждалі від хімічної атаки військ Асада

    Путін і Асад
    Владімір Путін та Башар Асад

    Найсвіжіше

    Популярне