Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ресурси РПЦвУ репостить проросійського Шарія з пропагандою проти української церкви

    Ресурси Російської православної церкви в Україні «Расколам.нет» та «Союз православних журналістів» поширюють відео так званого «блогера» Анатолія Шарія у якому той звинувачує Православну Церкву України в розпаленні міжконфесійної ворожнечі.
    У зйомках велику роль відіграв один із активних проросійських діячів РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич), він же «голуб миру». Відео опубліковане 23 листопада і цього ж дня воно з’явилось на СПЖ та інших проросійських рупорах. Видно, що Шарій та РПЦвУ працюють в команді, адже ворог у них спільний: Українська Церква, Українська мова й Україна як незалежна від Росії держава. Цей ролик вони знімали протягом двох місяців відвідуючи монастирі РПЦвУ.
    У відеоролику Шарій у дусі Соловйовської пропаганди, називає московську церкву в Україні – «Українська Церква», яка «переживає великі проблеми». За словами Анатолія Шарія, прихожан «поділили на різні конфесії» й відбуваються захоплення храмів, що супроводжуються звинуваченнями в зраді батьківщини.
    Звісно Шарій не згадав про судові позови від РПЦвУ, автобуси тітушок та фальсифікації й блокування мирних законних переходів до Православної Церкви України.
    Гроші від Кремля вкидаються на ці всі проєкти щедро. Не дарма Шарій «набрехав» собі на віллу в Іспанії.
    Духовенство РПЦвУ вже давненько співпрацює із українофобом Шарієм. У вересні 2020 року син проректора Почаївської семінарії провів акцію на підтримку партії Шарія.
    Нагадаємо, раніше суд визнав Шарія не українським журналістом. Також суд звинуватив його у співпраці на країну агресора – Росію і дозволив називати Анатолія «кремлівським проєктом». Водночас СБУ відкрила кримінальне провадження проти Анатолія Шарія. Духовний Фронт України писав, що Шарій намагається маніпулювати свідомістю українців.
    Що цікаво, аудиторія Шарія у коментарях під відеозаписом, на який посилаються ресурси РПЦвУ, продемонструвала всю суть поглядів як самого «блогера» так і діяльності РПЦвУ.
    «Донецьк і Луганськ вони не окуповані !!! Вони то свободні. Окуповані то якраз інша частина, нациками і іншими зепорошами», – написав Виктор.

    Нещодавно за підтримки православних єпископів РПЦвУ (УПЦ МП) та проросійських політиків у самісінькому центрі України, в Києві, пройшов пропагандистський захід, під назвою кінофестиваль «Покров», покликаний популяризувати Російську культуру, дружбу із РФ, «руский мір» під прикриттям фільмів християнського змісту. На кінофестиваль навіть приїжджав пропагандист із РФ, на якого СБУ завела справу. Це був телеведучий «Росія-1», генеральний директор телеканалу Московського патріархату «Спас» Боріс Корчєвніко. Президент кінофестивалю виступив народний депутат України Андрій Деркач, відомий своїми «плівками». Фільмом відкриття фестивалю став «Здрастуй, брат, Христос воскрес», який розповідає про віру, дружбу з РФ і «руский мір» українських боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика. Тобто «ми адін народ» у виконанні відомих спортсменів.

    Найсвіжіше

    Популярне